• Top klasse
  • Snelle levering
  • Spitzenklasse, schnelle Lieferung

De karaf; een populair relatiegeschenk

De karaf; een populair relatiegeschenk

Bij een etentje hoort drank. Deze kunt u uit de fles serveren, maar u maakt extra indruk op uw gasten als u de drank in een karaf serveert. En ook u en uw familieleden zal de drank extra goed smaken uit een prachtige karaf.

Deze glazen sierfles is er in vele soorten: van de wodka karaf tot de whisky karaf en van de likeur karaf tot de cognac karaf. Of drinkt u liever wijn of water? Dat serveert u in een wijn karaf en water karaf. Al deze soorten karaffen zijn er in vele formaten en stijlen; voor ieder wat wils. U kunt voor uzelf een karaf kopen of het aan anderen cadeau geven. Uw relatiegeschenk maakt u nog unieker en persoonlijker als u ervoor kiest om de karaf te graveren met een naam of logo.


Karaffen in allerlei soorten 

De meest verkochte karaffen zijn de wijn karaffen, maar ook water karaffen worden steeds populairder. En dan zijn er nog de karaffen voor sterkere dranken. Er zijn whisky karaffen, likeur karaffen, wodka karaffen en cognac karaffen. Voor welke drank zoekt u een schitterende sierfles? En dan zijn hier nog een paar vragen. Wilt u een karaf die is gemaakt van glas of wilt u er een van kristalglas? Kiest u een machinaal gemaakte karaf of een handgemaakte karaf? En dan heeft u ook nog de keuze uit een bewerkte of onbewerkte karaf en eentje met of zonder stop. De water karaf en wijn karaf dragen geen stop. Dat is niet nodig aangezien deze vooraf aan het etentje met drank worden gevuld. De whisky karaf, likeur karaf, wodka karaf en cognac karaf zijn vaak wel voorzien van een stop. Kiest u voor een karaf met stop, dan heeft u te maken met een kwaliteitskaraf: de stop heeft geen plastic of rubber, maar is volledig vervaardigd van glas of kristalglas. De stop zorgt ervoor dat de drank langere tijd kan worden bewaard. 

Karf
 

Karaffen in allerlei stijlen en formaten

 
Welk type karaf past het beste bij u of bij degene aan wie u de karaf cadeau geeft? Kiest u voor een strakke, rechte vorm of voor een elegante, ronde vormgeving? Wilt u een wijnkaraf die voorzien is van allerlei pracht en praal, zoals kristalglas en een schitterende stop? Of gaat u voor een eenvoudige wijnkaraf? Welk design u ook kiest voor uw wijnkaraf, u heeft daarbij ook de keuze uit verschillende formaten. Wijn- en waterkaraffen zijn veelal groter dan de karaffen voor sterkere dranken. De grootste wijn- en waterkaraffen zijn geschikt voor 1500 milliliter. Deze karaffen zijn er ook met een inhoud van 1350, 1300, 1250, 900, 850, 800 en 750 milliliter. De whisky karaf, likeur karaf, wodka karaf en cognac karaf zijn er met een inhoud van 1000, 940, 850, 800, 750, 700, 660 en 500 milliliter. Karaffen met bijpassende glazen

 
Wilt u nóg meer indruk maken bij uw etentje of wilt u het relatiegeschenk nóg specialer maken? Kiest u dan voor een karaf met bijpassende glazen. Er is niet alleen een wijnset en een waterset verkrijgbaar, maar ook een likeur-wodka set en meerdere whiskysets. Alle sets zijn gemaakt van hoogwaardig glas. De lijnen van het karaf komen prachtig terug in de glazen. Zo is de elegant gevormde lange, slanke likeur-wodka karaf voorzien van lange slanke glazen en hebben de glazen van de water- en wijnsets dezelfde prachtige ronde vorm als de bijpassende karaf. Whiskysets zijn er in vele varianten. Sommige zijn voorzien van glas, andere van kristalglas. Ze zijn er in strakke, rechte vormen en in sierlijke ronde vormen, voorzien van vierkante of ronde stoppen. Kiest u voor een whiskyset van een eenvoudig design of voor een whiskyset waarbij het glas rijkelijk is versierd?

karaf met glazen


Het ideale relatiegeschenk

 
Een karaf of karafset is zeer geschikt als relatiegeschenk. Het is een zeer populair relatiegeschenk; een karaf of karafset worst vaak als cadeau gegeven. U kunt het zowel als zakelijk cadeau als privé cadeau geven. Wie gaat u verblijden met een karaf of karafset? Uw werknemers, klanten, partner, moeder of vrienden? Het mooie is dat iedereen een karaf goed kan gebruiken. Water en wijn wordt in elk huishouden bij de maaltijd geschonken en ook de sterkere dranken zijn populair onder vele mensen. U kiest precies voor het type karaf dat past bij degene aan wie u hem schenkt. Voor elk type mens is er een karaf naar smaak. Een eenvoudig gezin geeft u een kristallen water karafset of een gourmet wijn set. Uw chique klant geeft u een whisky set. En uw werknemers geeft u voor de feestdagen een kristallen wijn karaf voor bij het kerstdiner cadeau. Wie u de karaf ook geeft als relatiegeschenk, de blijdschap bij de ontvanger is gegarandeerd.

relatie geschenk

Het graveren van karaffen 

 
Karaffen maakt u nog specialer door ze te laten graveren. Zo kunt u bijvoorbeeld de wijn of sterkere drank op de vrijdagmiddagborrel serveren in karaffen met daarop het logo en de naam van uw bedrijf. Uit diezelfde karaffen biedt u uiteraard ook uw klanten een drankje aan tijdens een gesprek of diner. Of geef u deze klanten een zakelijk relatiecadeau met daarop een speciale tekst of logo? Ook uw geliefde kun u verrassen met een karaf die voorzien is van een toepasselijke tekst. Wat dacht u van de tekst ‘Wil je met me trouwen?’ of een spreuk die bij jullie past, zoals ‘Pluk de dag’ of ‘Don’t Worry be Happy’. Een karaf of karafset cadeau geven als huwelijksgeschenk is ook een goed plan. Dan is het wellicht een idee om op de karaf de namen van de bruid en bruidegom met de trouwdatum te graveren. Of geeft u uw vrienden, waar u vaak bij gaat dineren, een karafset cadeau, zodat u er samen met hen nog vele malen uit kunt drinken? Ook dan is het natuurlijk een goed plan om er een bijpassende tekst op te laten graveren. Wat dacht u van 'Happy together' of 'Friends forever'. Of heeft u een datum of een motto dat typerend is voor u en uw vrienden?
 


De techniek van het graveren


Graveren in glas wordt weleens gezien als ouderwets. Dat is zeker niet waar. U kiest zelf het ontwerp van de tekst of logo voor op uw karaf en daarmee bepaalt u dus ook zelf de uitstraling hiervan. Deze kan klassiek zijn, maar ook juist heel modern, stoer en hip. Graveren kan op vele manieren worden gedaan: met een graveermes, roterende graveerpen een computer gestuurde diamantfrees of een laser. De laatste methode is zandstralen. Dit is de methode die wordt toegepast als u kiest voor het graveren van een karaf of karafset. Deze methode wordt vaak beschouwd als een van de mooiste methoden, omdat het resultaat prachtig is. Bij zandstralen wordt een sjabloon gemaakt van de tekst of het logo. Deze sjabloon wordt vervolgens op het glas aangebracht. Daarna wordt er met hoge druk zand overheen gespoten. Het zand slijpt door de hoge druk het ontwerp in het glas. Eigenlijk is de gravure een soort van beschadiging in het glas. De gravure draagt dan ook dezelfde kleur als glasschade. Hij is wit/mat van kleur. Het is mogelijk om diepte en contrast aan te brengen in de gravure. Dan worden er bepaalde delen van het ontwerp dieper gegraveerd dan andere delen. De kleur van de diepere delen wordt witter dan de oppervlakkig gegraveerde delen.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »