• Top klasse
  • Snelle levering
  • Spitzenklasse, schnelle Lieferung

Glencairn

Glencairn is de uitvinder van dit geweldige whiskyglas en die al veel prijzen heeft gewonnen.
Voor de whiskyliefhebber is het bijna een must om dit kristallen whiskyglas te hebben

Traditionele Schotse whisky glazen

Het origineel voor de traditionele Schotse whisky glazen is ontworpen door Raymond Davidson. Hij is ook de eigenaar van Glencairn. Zijn design werd in het begin nog niet verkocht aan de consument. De Glencairn whisky glazen werden gebruikt in speciale whisky labs. In het laboratorium werden de glazen gebruikt om te proeven of de whisky bedoelt was zoals de oorspronkelijke makers het in gedachten hadden. Uiteindelijk besloten de vijf grootste whisky producenten van Schotland het glas in gebruik te maken. In 2001 werd besloten het officiële whisky glas uit te brengen en aan liefhebbers van whisky te verkopen.

Glencairn whisky glazen groeien uit tot het beste whisky glas

Al snel groeien de Glencairn whisky glazen uit tot de beste whisky glazen. In 2006 wordt het design officieel beloond met de Queens Award voor het maken van een innovatief product. Verschillende whisky distilleerderijen in Schotland en Ierland gebruiken het glas officieel als hun whisky glas. Niet lang daarna verschijnen er nog meer merken met hun eigen variant op de “sniffer”. Maar toch blijft het iconische ontwerp van de Glencairn whisky glazen nog het meest gewild

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »