• Nr1 in Whisky Sets
  • 14 dagen bedenktijd
  • Ook achteraf betalen

Waarom een karaf gebruiken?

Waarom een karaf gebruiken? Wij zijn verheugd deze vraag voor u te kunnen beantwoorden. Maar eerst en vooral, welkom bij het decanteren van het leven. Nadat je het zelf verder hebt gelezen en het geprobeerd hebt, wil je nooit meer wat anders.
Het is de enige juiste wijze om te drinken!
Heb je echt een karaf nodig?

Ja.

Wij kunnen u verzekeren dat we geen vloeistof van de ene naar de andere container verplaatsen, alleen maar voor de kick. Er is een andere goede reden voor een karaf. "Decanteren" gaat over "overbrengen". Het is een eenvoudige handeling, maar bijvoorbeeld het schenken van wijn, van fles naar karaf, maakt echt een verschil in uw drinkervaring.

 

 

Wijnexperts en liefhebbers van wijn zweren bij het decanteren. Je hebt het waarschijnlijk zelfs met je vrienden gekscherend over het "laten ademen" van je wijn, toch?
Maar er is meer aan de hand dan dat.

 

Het decanteren van wijn

Laten we hier de basis in de gaten houden. Er gebeuren namelijk een aantal zaken als u de wijn decanteert.

Bij oudere wijnen zal het langzaam decanteren de wijn van het sediment scheiden. Dit voorkomt dat je die onaangename, bittere smaak krijgt die je krijgt door de wijn rechtstreeks uit de fles in een glas te gieten.
Maar hoe zit het met jongere wijnen. Waarom een karaf voor hen gebruiken? Dat brengt ons bij onze tweede reden. Wanneer u een jongere wijn uit de fles in de karaf giet, versterkt u deze. De wijn mengt zich met zuurstof, waardoor de wijn zich kan ontwikkelen zoals het hoort. Als u wilt dat uw jonge wijn net zo lekker en bevredigend complex is als zijn oude tegenhangers, dan moet u hem laten doorkomen. Decanteer minstens 20 minuten voor het opdienen. Maar als je het verschil echt wilt proeven, geef het dan een paar uur de tijd.

De fijne, oudere wijnen dien je onmiddellijk te decanteren voordat je de glazen van je gasten vult. Deze wijnen hebben de tijd gehad om op zichzelf te rijpen, wat betekent dat beluchting hier geen rol speelt. Het kan echter lastig zijn om met het sediment om te gaan, als je weinig tijd hebt.

 

Decanteren van likeuren

Hier moeten we eerlijk over zijn. Als je de likeur decanteert, dan doe je dat omwille van de vertoning. En dat is prima. Eigenlijk moedigen we het aan. Historisch gezien, gaven de gastheren er de voorkeur aan om drank in karaffen te serveren omdat ze de onbruikbaarheid van whisky, scotch, en andere dranken wilden vermijden. Waarom zetten we deze traditie niet voort?
Likeuren hoeven niet echt te ademen zoals wijnen dat doen en ze bevatten ook geen sediment. Waarom zou je dan een karaf gebruiken als drank? Nou, het is allemaal voor de schoonheid, de nostalgie, de glitter en de glamour. En we vinden het toevallig gewoon geweldig. Het brengt letterlijk een voorproefje van epische luxe op tafel!

 

Waarom een karaf gebruiken?

Zoals u weet, zijn er drie belangrijke redenen om uw wijn en likeur te decanteren. In het geval van wijn, verwijdert het de bittere bezinksel en kan het de smaak aanzienlijk verbeteren. Aan de andere kant is het decanteren van de drank gewoon een 'schnazzy' ding om te doen voor esthetische doeleinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »