• Nr1 in Whisky Sets
  • 14 dagen bedenktijd
  • Ook achteraf betalen

Over Kristalglas.nl

Kristalglas.nl is leverancier van hoge kwaliteit kristalglas producten zoals: wijnglazen, champagneglazen, whiskyglazen, waterglazen, longdrinkglazen, karaffen, decanteer karaffen, vazen en nog veel meer kristal glaswerk uit o.a. Tsjechië, Polen, Engeland en Frankrijk en Spanje

Wij garanderen u de beste service en kwaliteit. De collectie van karaffen, wijnglazen, whisky sets en ander glaswerk wordt nauwkeurig samengesteld en regelmatig uitgebreid met nieuwe producten.
Kristalglas.nl is een flexibel bedrijf die ook u persoonlijke wensen kan invullen

Ook voor het graveren/stralen van teksten of logo’s op ons glaswerk is natuurlijk mogelijk 
Zowel voor bedrijven als particulieren
Heeft u hierover vragen of wilt u een offerte mail of bel ons dan 

DE 5 TECHNIEKEN VOOR GLAS GRAVEREN

Wat is glas graveren? Simpel uitgelegd is een glas gravure een kras in het glas, maar dan op een begeleide wijze. Hierdoor ontstaan er mooie witte versieringen op het glas. Dit noemen we een gravure. Graveren kan op verschillende materialen. Ik beschrijf hier de 5 technieken die er zijn voor het graveren van glas.

Het graveren van glazen kan op diverse manieren:

met een graveer mes
met een roterende graveerpen
met een computer gestuurde diamant frees
met zandstralen (toegepast door Kristalglas.nl)

Graveren met een graveer mes, het zegt het eigenlijk al, met een dun sterk en scherp mes "snijden" in het glas, een methode die enkel nog eens in de huiskamer wordt gebruikt als hobby.

Graveren met een roterende graveer pen, veel gebruikt door hobbyisten en klassieke graveerders. In de houder wordt een diamantfrees geplaatst, waarmee roterend in het glas gegraveerd kan worden. De frezen zijn er in diverse maten, voor de dunne lijntjes en de grote oppervlakten, deze manier van graveren heeft ook wel wat weg van tatoeëren.

Een computer gestuurde diamantfrees doet eigenlijk hetzelfde als de graveer pen, maar dan aangestuurd door een computer. De machine waar het glas in wordt geplaatst heeft vaak wel beperkingen in het te bewerken oppervlak.

Graveren met de laser is weer een hele andere tak van sport, de laser wordt aangestuurd door de computer, deze graveert het ontwerp door middel van minuscule brandpuntjes, dit verklaart teven waarom een gravure er wel eens "pixelig" uit ziet.  Ook aan de laser zitten beperking met betrekking tot de vorm van het glas en het bereik van de laser.

De methode die Kristalglas.nl toepast is zandstralen

Zandstralen lijkt in uitvoering in zijn geen geheel niet op voorgaande methodes, het resultaat doet er echter niet vooronder en wordt vaak als in van de mooiste beschouwd. Het ontwerp wordt door middel van een sjabloon op het glas aan gebracht, hier wordt vervolgens met zand onder hoge druk over heen gespoten, zo slijpt het zand het ontwerp in het glas. Dit kan met diverse straalmiddelen zoals glasparels en aluminiumoxide (zand).

De kleur van de gravure is ten allen tijde wit/mat, deze ontstaat door de beschadiging van het glas, net zoals een kras.

Met alle graveer methodes is het ook mogelijk om diepte aan te brengen in de gravure, dit kan door bepaalde delen van het ontwerp dieper in de glazen te graveren, de diepere delen zullen een wittere kleur krijgen dan de oppervlakkig gegraveerde delen, zo ontstaat er diepte en contrast.

Met de niet computer gestuurde methodes kunnen de glazen van onder tot boven gegraveerd worden zonder beperkingen, of de gravure nu langs de bovenrand van het glas komt of onderop het voetje van het glas, alles kan.

Iedere manier van glazen graveren is een vak apart, de handgravures vergen veel oefening en een vaste hand, de computer gestuurde gravures vergen een aardige software kennis en de zand gestraalde gravures oefening en precisie.

Etsen wordt ook wel eens gezien als graveren, dit is echter een groot misverstand, de "ets “ontstaat door een zuurwerking van het ontwerp aan de oppervlakte van het glas,  een chemisch proces.

Iedere methoden van glazen graveren kent voor en nadelen te opzichte van elkaar. De kenner zal duidelijk de gebruikte graveermethode herkennen.

Het graveren van glazen is van alle tijden en kan voor iedere gelegenheid gebruikt worden. De ontwerpen voor de gravures kunnen zowel een klassieke als moderne uitstraling hebben, de Skye is de limit.

Glazen graveren wordt in gedachte nog weleens als oubollig gezien, niets is minder waar. De designs van tegenwoordig kunnen stoer en hip zijn. En met het juiste ontwerp zou iedereen wel een gegraveerd glas thuis willen hebben.

Wanneer de glazen met beleid worden gebruikt, gaan deze eeuwig mee! De gravure kan nooit verdwijnen, deze zit immers in het glas verwerkt.

 

Hebt u op of aanmerkingen of suggesties laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wij wensen u alvast veel shopping plezier.Kristalglas.nl


M.J. van der Meer
Vrouwenweg 1d
3864 DX Nijkerkerveen
Telefoonnummer: 0031 33844 6354
E-mailadres: [email protected]
KvK-nummer: 60045159 
Btw-identificatienummer:NL853744440B01

Bankgegevens
Bank RABOBANK
IBAN NL09RABO0190533307
BIC RABONL2U

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »