• Nr1 in Whisky Sets
  • 14 dagen bedenktijd
  • Ook achteraf betalen

Geschiedenis van kristalglas

Geschiedenis van kristalglas verzamelen

 

Met opvallende kleuren en een verleidelijke reeks vormen en patronen biedt antiek glaswerk een uniek decoratief accent dat herinnert aan vakmanschap uit de afgelopen decennia. Terwijl verzamelaars van vintage glas deze stukken vaak aanschaffen om ze uit te stallen, onderhouden vele anderen ze voor dagelijks gebruik.

Glaswerk dat eind 19e tot halverwege de 20e eeuw wordt geproduceerd, wordt beschouwd als het toppunt van de glasindustrie en is daarmee een van de populairste tijdperken om te verzamelen op de markt. Vintage glaswerk omvat vele soorten decoratieve en functionele voorwerpen, waaronder whiskeyglazen, borden, vazen, karaffen en kommen. Ze variëren van eenvoudig en betaalbaar tot sierlijk en extravagant. Als startpunt voor nieuwe verzamelaars en doorgewinterde liefhebbers stelt deze gids de meest opvallende stijlen samen.

 

De geschiedenis van het antieke en oude glaswerk

Hoewel glasobjecten al in de bronstijd worden geproduceerd, gaat de moderne techniek van geslepen glas maken ongeveer 2000 jaar terug. Glasmakers hielden een gekoeld stuk glas vast aan een slijpschijf om fijne groeven, ingewikkelde patronen en bijzondere ontwerpen te maken. De Italiaanse stad Venetië werd een leider in dit ambacht, omdat ze glas tot uitzonderlijke drinkglazen vormden en kleurloze vormen van glaswerk introduceerden.

 

Het "American Brilliant"-tijdperk van de late 19e eeuw tot in de 20e eeuw was getuige van belangrijke ontwikkelingen in de glasindustrie. De opkomst van geperst glas maakte het mogelijk om glaswerk in massa te produceren, wat leidde tot het ontstaan van enkele van de meest herkenbare stijlen zoals carnavalsglas, elegant glas, melkglas, kristalglas en depressie glas. Andere soorten zoals uraniumglas werden in de jaren dertig van de vorige eeuw gemaakt voordat het tijdens de Koude Oorlog uit de populariteit verdween.

karaf, whiskykaraf, whiskey karaf, kristallen karaf, wijnkaraffen, wijnkaraf, kristal karaf, decanteer karaf, whiskey karaf kristal, kristal karaf, glazen karaf, karaf graveren, champagneglazen, whisky glazen, whiskey glazen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »