• Top klasse service
  • Snelle levering
  • U als klant staat voor ons altijd op nummer 1

Doffe aanslag op kristalglas verwijderen

Doffe aanslag op kristalglas verwijderen

 

Consumenten willen tegenwoordig het liefst  glazen die met de vaatwasmachine meekunnen.
Glazen met lood laten grijze vlekken achter als je ze in de vaatwasser stopt.
Als men glazen niet meteen na het wassen netjes afdroogt, ontstaat er soms een doffe aanslag op de bodem van het glas. Vooral bij kristallen glazen is de kalkaanslag goed zichtbaar. In de afwas gaat dat helaas niet weg.. 

De doffe aanslag in je wijnglas is vooral kalk. Al kan er ook wat ander vuil in de kalk vastgeplakt zitten. Verwijder je de kalk, dan komt de andere viezigheid makkelijk los en ben je de aanslag in je wijnglas weer kwijt.

 


Kalkaanslag op kristallen glazen

 

Kalk kun je verwijderen met zuur. Commerciële schoonmaakmiddelen voegen daar nog allerlei stoffen aan toe, bijvoorbeeld om het lekker te laten ruiken of je handen zacht te maken. Maar voor het schoonmaken van kalk heb je alleen zuur nodig. De rest is optioneel. Zuur is erg goedkoop  in de vorm van schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn kost maar € 0,35. Maar beter is het om witte voedselazijn te gebruiken.

Kristal is poreus en hierom is het beter om het nooit in contact te laten komen met giftige middelen. 

 

karaf, whiskykaraf, whiskey karaf, kristallen karaf, wijnkaraffen, wijnkaraf, kristal karaf, decanteer karaf, whiskey karaf kristal, kristal karaf, glazen karaf, karaf graveren, champagneglazen, whisky glazen, whiskey glazen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »