• Nr1 in Whisky Sets
  • 14 dagen bedenktijd
  • Ook achteraf betalen

Welk champagneglas is geschikt voor mij?

Het drinken van een glas champagne is normaal gesproken een feestelijk moment, misschien is het iemands verjaardag of is iemand net geslaagd voor een examen, er is altijd wel een goed excuus om de bubbels te laten knallen!

Vroeger werd champagne gezien als de drank die alleen aan de rijken toebedeeld was. Maar de opkomst van mousserende wijnen en goedkopere opties als Prosecco & Cava, heeft er toe geleid dat champagne, en de mousserende wijnen, veel toegankelijker zijn geworden voor de gewone man.

Met de ruime keuze aan verschillende champagnes en mousserende wijnen die nu beschikbaar zijn, wordt ook de keuze aan glassoorten en glaswerk steeds groter. Er zijn veel verschillende glassoorten beschikbaar voor champagne en, vergelijkbaar met wijnglazen, zijn de vormen en stijlen afhankelijk van de verschillende fabrikanten en het type champagne.

Op deze pagina van kristalglas.nl vindt u de verschillende soorten champagneglazen en vormen. We hebben een breed aanbod, dus de volgende keer wanneer u klaar bent voor een feestje, onthoud dan dat ons glaswerk even belangrijk is voor uw genot!

 

Wat zijn de verschillende soorten Champagneglazen?

 

  1. Champagne fluiten

De fluitvorm is typisch de meest populaire glazen vorm voor champagne. Het ziet er elegant uit en heeft een mooie lange steel die het glas gemakkelijk hanteerbaar maakt. Het is waarschijnlijk ook de meest herkenbare vorm.
De langwerpige vorm zorgt voor een ruime hoeveelheid champagne in de kom en een overvloed aan bubbels op de eerste gietbeurt van fles tot glas.

 

 

De lange steel is van essentieel belang, omdat u hier uw hand kunt leggen in plaats van op de kom, zodat uw champagne niet te snel opwarmt en uw vingers het glas niet kunnen markeren.

 

  1. Champagne tulpen

Het tulpvormige champagneglas verschilt van de fluit door de smalle bovenkant en de bredere schaal. De sleutel tot dit glas is het vullen van het glas tot de helft van de schaal, het breedste punt in feite.
Waarom? Deze glazen vorm vangt de aroma's in de kom op en voorkomt dat ze in de open lucht terechtkomen. Dit geeft een betere smaak en aroma, een betere algemene ervaring.

 

 

Net als bij de fluit biedt de steel voldoende ruimte om het glas vast te houden en voorkomt dat u uw vingerafdrukken op de kuip plaatst. Zodat u niet afleid wordt als u de bubbels van onder naar boven in de kuip ziet razen.

 

  1. Champagne Saucers /Coupes

De saucer/coupe champagneglas bezit een meer traditionele vorm en wat ik graag de 'old school' vorm noem. Deze originele stijl wordt vaak geassocieerd met de vorige eeuw, toen er nog een beperkte hoeveelheid en variatie aan glassoorten was.

 

 

Deze vorm laat je niet echt toe om de bubbels van elkaar te zien stuiteren zoals de bovenstaande twee dat doen, maar dit is zeker een verfijnde, elegante en traditionele manier om champagne te drinken.
Deze champagne glassoort vind je vaak terug in 'olde-worlde' restaurants en soms ook in toprestaurants die net dat beetje anders en eigenzinnigheid aanbieden.

 

  1. Steelloze champagne glas

Van de traditioneel gevormde glazen tot de nieuwe en unieke steelloze champagneglazen. Het glas heeft geen steel, maar de vorm van een kom om de smaak en het aroma van de champagne te maximaliseren en ontworpen om niet gemakkelijk te kunnen kantelen, in tegenstelling tot zijn rivalen met een steel.

Het nadeel van dit type glas is dat u met uw vingers op het glas blijft staan en dat u de gekoelde drank in het glas onbedoeld met uw hand opwarmt. Het is echter een uniek en eigenzinnig ontwerp en iets dat net even anders is dan het gemiddelde champagneglas.

 

Wanneer u de juiste champagneglazen heeft gekozen, bent u haast verplicht deze zo snel als mogelijk uit te proberen.

Klik hier om de volledige collectie champagneglazen bij kristalglas.nl

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »